18 May, 2010

Kembali Bertenaga

Assalammualaikum semua. Kita dah kembali untuk up-date blog. Syukur alhamdulillah kita dah mula rasa bertenaga dan segar semula selepas melalui tempoh 'morning sickness', loya-loya dan pening. Kalau sebelum ni memanglah payah nak bangun dari katil..bila bangun je rasa berat kepala dan pening. Mulalah loya dan muntah hinggakan badan jadi layu. Nak masak pun susah, mujurlah ayah kita banyak membantu kat dapur. Dulu kita yang jaga ayah sakit, la ni ayah pula yang jaga kita balik. Ayah pula yang masak makan bagi kita dan tolong tengokkan Adam. Manja betulkan kita ni. Terima kasih kat ayah kerana susah payah jaga dan masak makan untuk kita. Lepas 3-4 hari pula mak datang dari kampung untuk membantu menjaga dan memasak sehingga kita betul-betul bertenaga. Alhamdulillah lega bila lihat mak pula datang menolong. Sekarang ni kita pula dah semakin beransur pulih dari morning sickness. Jadi boleh la mula mengemas rumah sikit-sikit dan memasak. Kehamilan kali ni kita banyak berbaring berbeza dengan kehamilan dulu. Kalau kehamilan dulu kita boleh pi shopping, travel dan snorkeling walaupun diawal kehamilan. Tak perlu nak makan benda masam-masam atau stand-by plastik dalam handbeg. Tapi kehamilan kali ni nak keluar gi shopping pun tak larat. Nak makan buah mangga muda cicah kuah rojak dan serbuk asam. Nak makan buah oren.. Mak kita kata mungkin kehamilan kali ni kita mengandungkan anak perempuan. Kalau perempuan memang kita sukalah sebab belum ada anak perempuan lagi. Bagi kita tak kisahlah anak yang bakal lahir nanti perempuan atau lelaki kerana itu anugerah Allah yang tak ternilai bagi diri kita. 

Di harap rakan-rakan semua tunggu entry kehamilan kita yang lain pula ye. Ni nak memasak pula rasa lama betul tak masuk dapur. Rindu pula kat periuk, belanga, senduk dan sudip. 

4 comments:

ashra said...

hehe..kita doakan anak pompuan ye..
=) syioknye kalu da lengkap sepasangkan.yang ke3 seterusnya,tak kisah da..hehe

Eyta @ hotmama said...

ashra,
amin..amin..
terima kasih ashra.

Just Call Me Bitt said...

oic morning sickness...pagi2 minum air kosong kasi muntah la baru perut lega nak makan :) congrate

Eyta @ hotmama said...

Just Call Me Bitt,
Ye ke..nanti I try cara u ye. Terima kasih bitt. ;-)

Followers

Related Posts with Thumbnails