30 January, 2010

Tag - My Pregnancy Story

Hari ni aku nak buat tag yang aku dapat dari blog kengkawan. Kebetulan pula hari ni Adam genap setahun, jadi aku fikir nak buat tag ni untuk mengingati kembali saat-saat mengandungkan dan melahirkan Adam dulu. ;-D

HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

Period ku lewat 2 minggu. Buat test sendiri kat rumah, result positif. Aku bagi tau hubby, kami pi klinik nak pastikan lagi.



WHO DID YOU TELL FIRST?

My hubby la.. ;-)



WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

Ya



WHAT IS YOUR FIRST CHILD NAME?

Muhammad Adam Wong



WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?

Boy


WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

Nur Sabrina Wong



DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

Ya..



WHEN WAS YOUR CHILD BORN ?

30 January 2009 @ 11.28 am



DUE DATE WERE SUPPOSED TO BE ON WHAT DATE?

14 February 2009



HOW DO YOU FEEL WHEN YOU FIRST SAW YOUR BABY?

Alhamdulillah..seronok dapat melihat anak yang dkandungkan sampai menitiskan air mata.



HOW OLD WERE YOU AT THAT TIME?

28 years old.



DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX BEFORE YOU GIVE BIRTH?

Ya, tapi hubby ku tak nak. Biar kasi surprise katanya gitu..



DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Ya..sampai 6 bulan.



WHAT DID YOU CRAVE?

Chocolate Banana Cake(Secret Recipes)…hehehe..

Mesti makan 2-3 kali dalam seminggu tu.



WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

tiada



HOW MANY KG's DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?

12 kg. hehehe



DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

tiada



DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

Alhamdulillah…tiada.



WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Hospital Bersalin Razif.



WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

My hubby..



WHO IS YOUR GYNAE?

Dato Dr. Razif



HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

Alhamdulillah..dalam sejam lebih. Walaupun masa tu pendek, tapi sakitnya ku rasakan seperti beberapa jam lamanya..


WHAT TIME DO YOU GAVE BIRTH?

11.28 am



WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

My hubby, Doc & nurses..



WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

Natural..



DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

Ambil injection, rasanya pain killer kot.

DO YOU BREASTFEED YOUR BABY?

Ya…tapi bertahan selama 5 bulan jer.



ARE YOU PLANNING TO HAVE ANOTHER ONE RIGHT NOW?

Ya, tapi tunggu 2 tahun dari sekarang.



OUR JOY.... OUR PRECIOUS... OUR LITTLE BOY...
MUHAMMAD ADAM WONG,
Born On 30 JANUARY 2009, 11.28 am






10 comments:

KELLY910 said...

salam eyta..
memang seronok bila kita kenang balik saat2 preggy kan.. rasanya2 moments yang paling tidak mungkin dan akan dilupakan... yeay.. adam nak celebrate 1st bday esok.. semoga jadi anak yang soleh dan kebanggaan mummy and daddy..

Lady of Leisure said...

comelnya adam..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kita dah buat tag ni jugak...hehehe.

Eyta@hot mama said...

Salam Kelly,
a'ah...semua saat2 tu tak mungkin dilupakan..Adam dh genap setahun tp saat tu masih lagi segar dlm ingatan ni. Amin..Terima kasih Kelly doakan Adam.

Eyta@hot mama said...

Lady of Leisure,
Thanks lady..

Eyta@hot mama said...

Naimatul Hafizah Nor Rodin,
Cepatnya..dia dah buat ye.

saSha a.K.a MumYalya said...

tag ni macam hadiah untuk birthday adam..for me..i suka sgt² tag ni..ehehe :)

Nashays said...

Hepi bday adam...

Eyta@hot mama said...

SaSha a.k.a MumYalya,
lebih kurang mcm tu la sasha..i pun suka sangat tag ni.

Eyta@hot mama said...

Nashays,
Terima kasih.. :-)

Followers

Related Posts with Thumbnails