02 February, 2009

Muhammad Adam Wong Selamat Dilahirkan..

Pada 30/01/2009 jam 11.28 pagi aku selamat melahirkan permata hati kami yang diberi nama Muhammad Adam Wong. Aku dimasukkan ke Hospital Bersalin Razif pada 29.01.2009, jam 5.30 ptg selepas habis waktu kerja. Aku ke hospital untuk buat check-up seperti biasa, tetapi jururawat memeriksa pintu rahim aku dah terbuka 2cm.  Aku diberitahu akan dimasukkan ke labour room/bilik bersalin pada pukul 6 pagi. Pada keesokan paginya pintu rahimku diperiksa lagi dan sudah terbuka sebanyak 4cm. Aku masih tidak terasa sakit nak bersalin,cuma rasa contraction selang 10 minit. Air ketuban aku pula tak pecah..jadi Dr terpaksa pecahkan air ketuban. Ku lihat jam di dinding tepat pukul 9.00 pagi ketika air ketuban dipecahkan. Ku masih lagi sempat bersembang dengan suami dan bergurau dengan dia. Pukul 10.30 pagi ku mula rasa sakit memulas sedikit demi sikit. Suami pula panik bila lihat ku sakit macam tu. Ku diberi suntikan tahan sakit. Tapi tak sampai 10 minit disuntik ku semakin sakit. Sakit kali ni memanglah yang teramat sakit..sehinggakan ku hampir-hampir angkat punggung. Dalam keadaan mcam tu ku masih lagi boleh tergelak melihat gelagat suami yang panik semacam sehinggakan dr dan jururawat kata 'eh..macam dia pula yang bersalin,takut sangat'. Ketika kesakitan ku diberi sokongan oleh suami dan midwife di situ.  Keadaan semakin riuh bila dah nampak kepala baby..tapi aku pula dah tak berdaya nak teran. Akhirnya babyaku terpaksa dikeluarkan dengan cara vakum. Jam 11.28 pagi lahirlah seorang lagi umat Rasullah s.a.w yang diberi nama  Muhammad Adam Wong dengan berat 2.82kg. Anak sulung ku ni mirip wajah daddy dia ketika baru dilahirkan. Alhamdulillah aku dan anak ku selamat dan sihat. Kini aku sedang menjalani tempoh berpantang. Aku berdoa agar Muhammad Adam Wong menjadi insan yang beriman dan soleh. Aku dan hubby akan membesarkan Adam dengan penuh kasih sayang dan didikan agama.

Inilah dia Muhammad Adam Wong.
Dilahirkan pada 30hb Januari 2009 pada 11.28 pagi dengan berat 2.8kg.

Followers

Related Posts with Thumbnails